מכון הרצג לחקר ההזדקנות והזיקנהסדרת הרצאות לאנשי מקצוע בתחום הזיקנה - תשע"ו התקיימה בינואר-אפריל 2016 באוניברסיטת תל-אביב בנושא:

המערכת המשפחתית ודרכי טיפול בזיקנה

סדרת ההרצאות יועדה לאנשי מקצוע בתחום הזיקנה ולמתעניינים בתחום ומטרתה הייתה להציג את חזית הידע הגרונטולוגי ולהוות מסגרת העשרה מעודכנת ומגוונת. תעודת השתתפות הוענקה למשתתפים שנכחו בשלושה מפגשים לפחות.

27.1.16: היבטים נוירולוגים ותפקידים חברתיים-משפחתיים בזיקנה

ד"ר שרון רמר-ביאל: מרצה, יועצת משפחתית ומאמנת אישית בתחומי זיקנה. סוציולוגית ואנתרופולוגית. הרצאתה: מטפלים ביחסים: שימור תפקידים וזהויות במשפחות רב-דוריות המתמודדות עם מחלה.

פרופ' יניב אסף: ראש המחלקה לנוירוביולוגיה בבית הספר סגול למדעי המוח באוניברסיטת ת"א. הרצאתו: מבט לתוך המוח המזדקן.

24.2.16: הזקן במשפחה החדשה וזיקנה בספרות ובקולנוע

ד"ר דינה שייביץ: עובדת סוציאלית, מומחית בגרונטולוגיה. עוסקת בהוראה, כתיבה וטיפול בבני הגיל המבוגר ומשפחותיהם. הרצאתה: הזקן במשפחה הפוסט-מודרנית.

גב' שרה אוסטרוב: בעלת תואר שני בספרות כללית ועברית. מרצה ומנחה קבוצות בתחומי ספרות, קולנוע וביבליותרפיה. הרצאתה: שיר הלל לזיקנה בשירים, בספרים, בסרטים ובחיים.

30.3.16: טיפול נפשי ותזונתי בזיקנה

גב' איריס קליינמן-העצני: פסיכולוגית קלינית, פסיכותרפיסטית ומנחת סדנאות. מומחית בטיפול במטופלים מבוגרים. הרצאתה: התחדשות והתמודדות: טיפול נפשי בגיל המבוגר.

גב' אורלי דרורי-יונה: דיאטנית קלינית בעלת ניסיון רב בטיפול בקשישים. הרצאתה: אתגר התזונה בגיל המבוגר: סקירה על הרגלי אכילה, בקרת תאבון, גורמי סיכון ודרכי טיפול בבעיות תזונה אצל קשישים. הכרת תופעת האנורקסיה בזיקנה.

13.4.16: טיפול משפחתי ומוסדי בזיקנה

ד"ר ורדה גרין: עובדת סוציאלית, מרצה וגרונטולוגית. מנהלת תוכנית לניהול בתי אבות ומרכזים. הרצאתה: הזקן והמשפחה במחלקה הסיעודית: המשולש הטיפולי – אינטרסים, קונפליקטים ושיתוף פעולה.

ד"ר אילה אליהו: עובדת סוציאלית קלינית, מרצה, מנחה ומטפלת. מומחית בתחום הזיקנה והמשפחה במחצית השנייה של החיים. הרצאתה: בני משפחה מטפלים: אתגרים וסוגיות מקצועיות.