הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב גאה להציג בפניכם את תכנית ה – Executive שלה לתואר מוסמך אוניברסיטה במשפט ציבורי, בשיתוף עם בית הספר למשפטים של אוניברסיטת Northwestern שבשיקגו.
מטרת התכנית היא להעמיק את הידע התיאורטי והמקצועי של העוסקים במשפט ציבורי ולעדכנו לעידן של גלובליזציה, חוקתיות והפרטה. הידע המשפטי הנרכש בלימודי תואר בוגר אינו מאפשר הבנה מעמיקה של תהליכים ואתגרים שהם פועל יוצא של העידן בו אנו חיים. הסקטור הציבורי בישראל ניצב בפני אתגרים מורכבים בתקופה האחרונה.
עורכי דין במגזר הציבורי והשלישי מאיישים עמדות מפתח ויש בכוחם להשפיע על ההתמודדות המיטבית עם האתגרים הללו. הם אלו המתמודדים השכם וערב עם סוגיות הרות משקל במשפט הציבורי, שספק אם עורך דין במדינה אחרת נחשף להן באותה אינטנסיביות. מטרת התכנית היא לפתח ולעדכן את היכולות של טובי המשפטנים במגזר הציבורי לטובת איכות השירות הציבורי הניתן בישראל.
התכנית בולטת בגיוון האנושי הקיים בכיתה. המשפטנים הבולטים בשירות הקהילה המתקבלים לתכנית תואמים את המבנה החברתי והגיאוגרפי של ישראל)יהודים, ערבים, עולים חדשים, עורכי דין מהפריפריה (ובקהילה המשפטית) תובעים, סנגורים, יועצים, שופטים, פעילים בחברה האזרחית( ובכך יוצרים מפגש מרתק בין משפטנים שבאופן רגיל לא היו זוכים להיפגש. החלפת הדעות בין הקבוצות המיוצגות בכיתה מעצימה את חווית הלימוד, כך שהתלמידים לומדים לא רק מהמרצים של שתי הפקולטות אלא גם אחד מהשני. בכנסי המחזור המתקיימים מדי שנה אני שמח לשמוע סיפורים על קידום מקצועי של בוגרי התכנית, על קשרים אמיצים שהחלו על ספסל הלימודים והתחזקו עם השנים, על שיתופי פעולה מקצועיים ועל הבנה וכבוד הדדי.

אני גאה בתכנית הזו ומקווה שגם אתם תמצאו אותה חיונית להתפתחות האישית והמקצועית שלכם.

פרופ' רון חריס
דקאן הפקולטה למשפטים

יצירת קשר

לפרטים נוספים מלא פרטיך ונחזור אליך:

פרטי התקשרות

תכנית תל-אביב Northwestern