תכנית תואר מוסמך אוניברסיטה במשפט ציבורי תל אביב-נורת'ווסטרן נפתחה בהצלחה רבה לפני שמונה שנים. התכנית זכתה לתמיכה חזקה מבכירי המשפט הישראלי ולביקוש רב מצד מועמדים. תלמידיה הגיעו לרמה אקדמית גבוהה וזכו להערכה מצד המורים הן בתל אביב והן בנורת'ווסטרן. אנו גאים לפתוח את המחזור התשיעי שתכניתו עברה התאמות על בסיס ניסיון המחזורים הקודמים.

התכנית מיועדת למשפטנים בעלי ניסיון ובעלי עמדות בדרג הבינוני והבכיר מתוך המגזר הציבורי, ולמשפטנים מחוץ למגזר הציבורי העוסקים בהיבטים ציבוריים ובינלאומיים של המשפט. קהלי היעד של התכנית כוללים שופטים, פרקליטים בפרקליטויות המדינה והמחוז, יועצים משפטיים במשרדי ממשלה וברשויות מקומיות, רגולטורים, משפטנים בצה"ל, במשטרה ובמשרד החוץ, משפטנים בעמותות בעלות מטרות ציבוריות ועורכי דין מהפרקטיקה הפרטית שעיקר עיסוקם במשפט ציבורי ובינלאומי.

התכנית משותפת לפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב ולבית הספר למשפטים של אוניברסיטת נורת'ווסטרן בשיקגו (המדורג באופן מסורתי בין עשרת בתי הספר למשפטים הטובים בארה"ב). התכנית נמשכת שנה קלנדארית וכוללת שני סמסטרים בתל אביב (בהם ילמדו גם שני אורחים מנורת'ווסטרן) וסמסטר קיץ מרוכז בשיקגו. בסיום הלימודים יוענק לתלמידים תואר שני במשפטים מטעמן של שתי האוניברסיטאות: LL.M. מטעם אוניברסיטת נורת'ווסטרן ו-LL.M. במשפט ציבורי מטעם אוניברסיטת תל אביב. התואר מטעם אוניברסיטת נורת'ווסטרן הוא תואר שני אמריקאי על כל המשתמע מכך.

בתכנית מלמדים טובי המורים בישראל ובארה"ב בתחומים הרלוונטיים. התכנית כוללת קורסים בהם הדגש הוא על הקניית כלים לחשיבה תיאורטית בתחום, כמו גם קורסים בהם הדגש הוא משפט השוואתי, וקורסים בהם ההיבט היישומי עומד במרכז. אנו עוסקים גם באופן בו מגמות חדשות - כגון הפרטה, גלובליזציה והמהפכה החוקתית - משפיעים על המשפט הציבורי. כפי שניתן לראות בתכנית ההוראה המפורטת, נעסוק בשאלות של רב תרבותיות, בשאלות של לאומיות, ובשאלות של דת ומדינה, ובהשפעתם של אלו על החשיבה במשפט הציבורי. נעסוק בשאלות של כלכלה הפרטה וביזור, רגולציה, רווחה ועבודה, סביבה ושלטו מקומי, ועוד. כמו כן נעסוק בהיבטים חשובים ובוערים של המשפט הבינלאומי, כגון זכויות אדם ומשפט פלילי. ההוראה על ידי מרצים אמריקאים תאפשר לנו להחשף יותר לעומק למגמות יסוד של המשפט החוקתי האמריקאי, ולמבנה המשפט הציבורי והחוקתי בארה"ב.

הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב מציעה תכנית מלגות נדיבה למועמדים המועסקים במגזר הציבורי ובעמותות. המלגות מיועדות למועמדים שהכנסתם לא מאפשרת להם לעמוד בעלויות התכנית.

הקבלה לתכנית תעשה על בסיס ראיון אישי. יילקחו בחשבון ציוני התואר הראשון, כמו גם הישגים בעבודה המשפטית,
וכן תחומי עניין ורלוונטיות הלימודים לעיסוק המשפטי של המועמד.

אנו מקווים שתמצאו עניין בתכנית

James B. Speta פרופ' רונן אברהם
Class of 1940 Research Professor of Law מנהל אקדמי
Senior Associate Dean for Academic Affairs and תכנית ת"א-נורת'ווסטרן